Sóágyon sült csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg só
  • 4 farrészes csike comb
  • Mustár
  • Sültcsirke fűszersó

Köret:

  • Rizs

Elkészítése:
1 kiló sót egyenletesen elterítünk egy tepsibe,a csirkecombokat alaposan megmossuk, megtisztítjuk és kevés sültcsirke fűszersóval megszórjuk mindkét oldalát. Ráfektetjük a sóágyra a combokat és alufóliával letakarjuk. Ha a combok megpuhultak levesszük az alufóliát és visszatesszük a sütőbe 10-20 percig, míg a bőrök elkezdenek szépen pirulni. Ezután újra kivesszük és a combok tetejét megkenjük mustárral. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Sütés közben még nincs a combokon a mustár,érdemes meglocsolni 1-2 evőkanál vízzel a combokat,így nem fog kiszáradni a husi. :)

Sztori: A combok a mustárral megkenve igen pikánsak lesznek,tudom ajánlani mindenkinek,olcsó és egyszerű az elkészítése. Nálunk az egész család imádja. :)