Sajtos, szilvás csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli csirkemell
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- petrezselyemzöld
- paradicsom
- szeletelt sajt
- 20-25 dkg szeletelt szilva
- 2 dl főzőtejszín
- burgonya
- 1 dl olaj
- liszt
Elkészítése:
A húst felszeleteljük és sózzuk. Kevés olajon elősütjük mind a két oldalát. A burgonyát megpucoljuk és felkarikázzuk.
Egy tepsibe, sütőedénybe tesszük a húsokat, rászórjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a burgonya karikákat és a sajtszeleteket, ráöntjük a tejszínt és a petrezselyemzölddel elkevert tejfölt és alufóliával lefedjük. 200 fokon majdnem készre sütjük. Levesszük a fóliát, rászórjuk a szeletelt szilvát és sütőben készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

