Sajtos, szilvás csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli csirkemell
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- petrezselyemzöld
- paradicsom
- szeletelt sajt
- 20-25 dkg szeletelt szilva
- 2 dl főzőtejszín
- burgonya
- 1 dl olaj
- liszt
Elkészítése:
A húst felszeleteljük és sózzuk. Kevés olajon elősütjük mind a két oldalát. A burgonyát megpucoljuk és felkarikázzuk.
Egy tepsibe, sütőedénybe tesszük a húsokat, rászórjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a burgonya karikákat és a sajtszeleteket, ráöntjük a tejszínt és a petrezselyemzölddel elkevert tejfölt és alufóliával lefedjük. 200 fokon majdnem készre sütjük. Levesszük a fóliát, rászórjuk a szeletelt szilvát és sütőben készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »