Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos batyus csirke recept

Sajtos batyus csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 1 kg csirkecomb
    • 1 tömlős sajt
    • kb. 20 dkg trappista sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A húst alaposan megmosom, leszedem a bőrét (mi így szeretjük), sózom, borsozom, és kicsit állni hagyom.

    Közben kinyújtom a leveles tésztát, és megkenem a tömlős sajttal. Négyzetekre felvágom a tésztát, belepakolom egyesével a husikat, a négy sarkát egymásra hajtogatva batyukat csinálok .

    Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem a batyukat, felvert tojással megkenem mindegyik tetejét, és végül reszelt sajttal bőven megszórom.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon egy órán át sütöm addig, míg a teteje aranybarna nem lesz. (Fólia nélkül is megpuhul a batyuban képződött gőzben.)

    Salátával, csemege, vagy kovászos uborkával szoktam tálalni, mivel nagyon laktató étel.

    Jó étvágyat kívánok hozzá. :)

    Tipp:

    Ha marad ki üres tészta, akkor trappista, vagy mozzarella sajt darabokat szoktam bele vágni, ugyanúgy pici batyut készítek, és a husik mellé rakom.

    A sajtos batyus csirke kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 198 kcal
    Fehérje: 18 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá