Sajtos batyus csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 kg csirkecomb
  • 1 tömlős sajt
  • kb. 20 dkg trappista sajt
  • 1 tojás
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A húst alaposan megmosom, leszedem a bőrét (mi így szeretjük), sózom, borsozom, és kicsit állni hagyom.

Közben kinyújtom a leveles tésztát, és megkenem a tömlős sajttal. Négyzetekre felvágom a tésztát, belepakolom egyesével a husikat, a négy sarkát egymásra hajtogatva batyukat csinálok .

Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem a batyukat, felvert tojással megkenem mindegyik tetejét, és végül reszelt sajttal bőven megszórom.

Előmelegített sütőben, 180 fokon egy órán át sütöm addig, míg a teteje aranybarna nem lesz. (Fólia nélkül is megpuhul a batyuban képződött gőzben.)

Salátával, csemege, vagy kovászos uborkával szoktam tálalni, mivel nagyon laktató étel.

Jó étvágyat kívánok hozzá. :)

Tipp:

Ha marad ki üres tészta, akkor trappista, vagy mozzarella sajt darabokat szoktam bele vágni, ugyanúgy pici batyut készítek, és a husik mellé rakom.