Sajtmártásos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 10-20 dkg sajt
- 1-2 ek liszt
- 1 dl tej
- ételízesítő
- olaj
- vaj
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, de lehet apró kockára is.
Egy serpenyőt felforrósítunk. A csirkemellet közbe befűszerezzük, mehet rá egy kis só,bors, ételízesítő és petrezselyem is / ez lehet szárított is / pici olaj. Ezután a húst beletesszük a forró serpenyőbe és szép arany barnára pirítjuk. Eközben kb 2-3 dkg vajat megolvasztunk egy lábasban, mikor teljesen felolvadt beletesszük a lisztet és elkeverjük, mehet is rá a tej, pici só bors. Miután elkevertük a tejjel mehet bele sajt. Én trapista sajtot mindig reszelek bele, és ha van otthon mehet bele esetleg egy kis füstölt vagy lapka sajt is, ez már csak ízlés kérdése. Mikor a sajt elolvadt benne kész is. Ekkor egy jénai tálba beletesszük a szépen megpirított húst és ráöntjük a sajtmártást. Mehet rá még reszelt sajt, és irány a forró sütő. Nekem 15 perc alatt meg szokott sülni hagyom, hogy a sajt szépen megpiruljon a tetején. Rizzsel, sült krumplival is isteni finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »