Sajtmártásos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 10-20 dkg sajt
- 1-2 ek liszt
- 1 dl tej
- ételízesítő
- olaj
- vaj
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, de lehet apró kockára is.
Egy serpenyőt felforrósítunk. A csirkemellet közbe befűszerezzük, mehet rá egy kis só,bors, ételízesítő és petrezselyem is / ez lehet szárított is / pici olaj. Ezután a húst beletesszük a forró serpenyőbe és szép arany barnára pirítjuk. Eközben kb 2-3 dkg vajat megolvasztunk egy lábasban, mikor teljesen felolvadt beletesszük a lisztet és elkeverjük, mehet is rá a tej, pici só bors. Miután elkevertük a tejjel mehet bele sajt. Én trapista sajtot mindig reszelek bele, és ha van otthon mehet bele esetleg egy kis füstölt vagy lapka sajt is, ez már csak ízlés kérdése. Mikor a sajt elolvadt benne kész is. Ekkor egy jénai tálba beletesszük a szépen megpirított húst és ráöntjük a sajtmártást. Mehet rá még reszelt sajt, és irány a forró sütő. Nekem 15 perc alatt meg szokott sülni hagyom, hogy a sajt szépen megpiruljon a tetején. Rizzsel, sült krumplival is isteni finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »