Sajtmártásos csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 10-20 dkg sajt
- 1-2 ek liszt
- 1 dl tej
- ételízesítő
- olaj
- vaj
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, de lehet apró kockára is.
Egy serpenyőt felforrósítunk. A csirkemellet közbe befűszerezzük, mehet rá egy kis só,bors, ételízesítő és petrezselyem is / ez lehet szárított is / pici olaj. Ezután a húst beletesszük a forró serpenyőbe és szép arany barnára pirítjuk. Eközben kb 2-3 dkg vajat megolvasztunk egy lábasban, mikor teljesen felolvadt beletesszük a lisztet és elkeverjük, mehet is rá a tej, pici só bors. Miután elkevertük a tejjel mehet bele sajt. Én trapista sajtot mindig reszelek bele, és ha van otthon mehet bele esetleg egy kis füstölt vagy lapka sajt is, ez már csak ízlés kérdése. Mikor a sajt elolvadt benne kész is. Ekkor egy jénai tálba beletesszük a szépen megpirított húst és ráöntjük a sajtmártást. Mehet rá még reszelt sajt, és irány a forró sütő. Nekem 15 perc alatt meg szokott sülni hagyom, hogy a sajt szépen megpiruljon a tetején. Rizzsel, sült krumplival is isteni finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

