Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, de lehet apró kockára is.
Egy serpenyőt felforrósítunk. A csirkemellet közbe befűszerezzük, mehet rá egy kis só,bors, ételízesítő és petrezselyem is / ez lehet szárított is / pici olaj. Ezután a húst beletesszük a forró serpenyőbe és szép arany barnára pirítjuk. Eközben kb 2-3 dkg vajat megolvasztunk egy lábasban, mikor teljesen felolvadt beletesszük a lisztet és elkeverjük, mehet is rá a tej, pici só bors. Miután elkevertük a tejjel mehet bele sajt. Én trapista sajtot mindig reszelek bele, és ha van otthon mehet bele esetleg egy kis füstölt vagy lapka sajt is, ez már csak ízlés kérdése. Mikor a sajt elolvadt benne kész is. Ekkor egy jénai tálba beletesszük a szépen megpirított húst és ráöntjük a sajtmártást. Mehet rá még reszelt sajt, és irány a forró sütő. Nekem 15 perc alatt meg szokott sülni hagyom, hogy a sajt szépen megpiruljon a tetején. Rizzsel, sült krumplival is isteni finom.