Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos pulyka, sült krumplival, körtével és répával recept

Rozmaringos pulyka, sült krumplival, körtével és répával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg pulykamell
    • 1 db körte
    • 2 db répa
    • fél kg krumpli
    • vaj a sütéshez
    • bors
    • rozmaring (csokorból vagy őrölt)

    Elkészítése:

    Pucoljuk meg a répát és a krumplit, a répát hosszában vágjuk fel csíkokra, a krumplit szintúgy hosszában, egyszer félbe, aztán újra félbe. Tegyük őket vízbe. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.

    A pulykamellet vágjuk szeletekre, sózzuk borsozzuk. A körtéből szedjük ki a magokat, valamint vágjuk le a végeket, majd vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.

    Vajazzunk ki egy nagyobb tepsit, helyezzük bele a pulykamelleket, majd őrült rozmaringgal szórjuk meg (vagy ha van otthon fűszernövény, akkor minden szeletre egy kis szállal tépjünk).

    Helyezzük a krumplikat a hússzeletek közé, kicsit sózzuk meg és már mehet is a sütőbe.

    Amíg sül a hús, vegyünk elő egy serpenyőt, olvasszunk fel egy kis vajat, és süssük ki benne a répát.

    Ha már megfehéredett a hús, tegyük be a körtéket is a tepsinkbe, hogy azzal együtt süljön tovább.

    Tűpróbával nézzük meg kb. a sütés kezdetétől számított fél óra múlva, hogy a krumplik megpuhultak-e. Ha igen, akkor már csak a tálalás marad.

    Tipp:

    Aki szereti a sült fokhagymát, nyugodtan tehet azt is a tepsibe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá