Rozmaringos pulyka, sült krumplival, körtével és répával recept
Hozzávalók:
- fél kg pulykamell
- 1 db körte
- 2 db répa
- fél kg krumpli
- vaj a sütéshez
- só
- bors
- rozmaring (csokorból vagy őrölt)
Elkészítése:
Pucoljuk meg a répát és a krumplit, a répát hosszában vágjuk fel csíkokra, a krumplit szintúgy hosszában, egyszer félbe, aztán újra félbe. Tegyük őket vízbe. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
A pulykamellet vágjuk szeletekre, sózzuk borsozzuk. A körtéből szedjük ki a magokat, valamint vágjuk le a végeket, majd vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.
Vajazzunk ki egy nagyobb tepsit, helyezzük bele a pulykamelleket, majd őrült rozmaringgal szórjuk meg (vagy ha van otthon fűszernövény, akkor minden szeletre egy kis szállal tépjünk).
Helyezzük a krumplikat a hússzeletek közé, kicsit sózzuk meg és már mehet is a sütőbe.
Amíg sül a hús, vegyünk elő egy serpenyőt, olvasszunk fel egy kis vajat, és süssük ki benne a répát.
Ha már megfehéredett a hús, tegyük be a körtéket is a tepsinkbe, hogy azzal együtt süljön tovább.
Tűpróbával nézzük meg kb. a sütés kezdetétől számított fél óra múlva, hogy a krumplik megpuhultak-e. Ha igen, akkor már csak a tálalás marad.
Tipp:
Aki szereti a sült fokhagymát, nyugodtan tehet azt is a tepsibe.