Rozmaringos pulyka, sült krumplival, körtével és répával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg pulykamell
  • 1 db körte
  • 2 db répa
  • fél kg krumpli
  • vaj a sütéshez
  • bors
  • rozmaring (csokorból vagy őrölt)

Elkészítése:

Pucoljuk meg a répát és a krumplit, a répát hosszában vágjuk fel csíkokra, a krumplit szintúgy hosszában, egyszer félbe, aztán újra félbe. Tegyük őket vízbe. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.

A pulykamellet vágjuk szeletekre, sózzuk borsozzuk. A körtéből szedjük ki a magokat, valamint vágjuk le a végeket, majd vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.

Vajazzunk ki egy nagyobb tepsit, helyezzük bele a pulykamelleket, majd őrült rozmaringgal szórjuk meg (vagy ha van otthon fűszernövény, akkor minden szeletre egy kis szállal tépjünk).

Helyezzük a krumplikat a hússzeletek közé, kicsit sózzuk meg és már mehet is a sütőbe.

Amíg sül a hús, vegyünk elő egy serpenyőt, olvasszunk fel egy kis vajat, és süssük ki benne a répát.

Ha már megfehéredett a hús, tegyük be a körtéket is a tepsinkbe, hogy azzal együtt süljön tovább.

Tűpróbával nézzük meg kb. a sütés kezdetétől számított fél óra múlva, hogy a krumplik megpuhultak-e. Ha igen, akkor már csak a tálalás marad.

Tipp:

Aki szereti a sült fokhagymát, nyugodtan tehet azt is a tepsibe.