Rozmaringos mázas csirke recept

Hozzávalók:
- 3 db csirkecomb, forgójánál ketté vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk morzsolt rozmaring (friss még jobb ha van)
- 1-1,5 dl ketchup
- 2-3 ek méz
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a rozmaringgal, ketchuppal, mézzel, őrölt borssal, szójaszósszal, olajjal sima öntetté keverjük.
Egyenként beleforgatjuk a csirkecombokat, majd egy sütőtálba téve kb. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és a combok nagyságától függően 45-50 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, kicsit feljebb vesszük a lángot, és hagyjuk a húst pirulni, ez idő alatt a megmaradt szószos szaft is szépen besűrűsödik.
Tipp:
Szerintem bármilyen körettel készíthető. Én most héjában főtt és utána olajban átpirított krumplit adtam hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »