Rozmaringos mázas csirke recept
Hozzávalók:
- 3 db csirkecomb, forgójánál ketté vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk morzsolt rozmaring (friss még jobb ha van)
- 1-1,5 dl ketchup
- 2-3 ek méz
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a rozmaringgal, ketchuppal, mézzel, őrölt borssal, szójaszósszal, olajjal sima öntetté keverjük.
Egyenként beleforgatjuk a csirkecombokat, majd egy sütőtálba téve kb. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és a combok nagyságától függően 45-50 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, kicsit feljebb vesszük a lángot, és hagyjuk a húst pirulni, ez idő alatt a megmaradt szószos szaft is szépen besűrűsödik.
Tipp:
Szerintem bármilyen körettel készíthető. Én most héjában főtt és utána olajban átpirított krumplit adtam hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

