Rozmaringos-gombás csirkepörkölt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 db vöröshagyma
- olaj
- 2 kanál pirospaprika
- 4 db csirkecomb
- 15 dkg gomba
- só, bors, fokhagyma
- paradicsompüré
A krumplipüréhez:
- 2 szál rozmaring
- krumplipüré (4 személyre 1 kg)
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, feldaraboljuk.
Eközben a hagymát felkockázzuk, és olajon megpároljuk. Fűszerpaprikával meghintjük, és sózzuk, borsozzuk, majd a darabolt húst belerakjuk. Jól elkeverjük, a rozmaring leveleket hozzákeverjük, és puhára főzzük 2 dl vízzel.
A tisztított és felvágott gombát ezután rakjuk a pörköltbe, és 10 percig főzzük.
Sűrítőporral vagy liszttel kicsit besűrítjük, és burgonyapürével, rozmaringgal tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.