Rozmaringos-gombás csirkepörkölt recept

Hozzávalók:
- 2 db vöröshagyma
- olaj
- 2 kanál pirospaprika
- 4 db csirkecomb
- 15 dkg gomba
- só, bors, fokhagyma
- paradicsompüré
A krumplipüréhez:
- 2 szál rozmaring
- krumplipüré (4 személyre 1 kg)
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, feldaraboljuk.
Eközben a hagymát felkockázzuk, és olajon megpároljuk. Fűszerpaprikával meghintjük, és sózzuk, borsozzuk, majd a darabolt húst belerakjuk. Jól elkeverjük, a rozmaring leveleket hozzákeverjük, és puhára főzzük 2 dl vízzel.
A tisztított és felvágott gombát ezután rakjuk a pörköltbe, és 10 percig főzzük.
Sűrítőporral vagy liszttel kicsit besűrítjük, és burgonyapürével, rozmaringgal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »