Rozmaringos-gombás csirkepörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 db vöröshagyma
  • olaj
  • 2 kanál pirospaprika
  • 4 db csirkecomb
  • 15 dkg gomba
  • só, bors, fokhagyma
  • paradicsompüré

A krumplipüréhez:

  • 2 szál rozmaring
  • krumplipüré (4 személyre 1 kg)

Elkészítése:

A csirkecombokat megmossuk, feldaraboljuk.

Eközben a hagymát felkockázzuk, és olajon megpároljuk. Fűszerpaprikával meghintjük, és sózzuk, borsozzuk, majd a darabolt húst belerakjuk. Jól elkeverjük, a rozmaring leveleket hozzákeverjük, és puhára főzzük 2 dl vízzel.

A tisztított és felvágott gombát ezután rakjuk a pörköltbe, és 10 percig főzzük.

Sűrítőporral vagy liszttel kicsit besűrítjük, és burgonyapürével, rozmaringgal tálaljuk.