Rozmaringos csirkemellpörkölt sáfrányos szeklicés bulgurral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 2 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- őrölt csemege paprika
- só
- őrölt feketebors
- ízlés szerint Delikát ételízesítő
- ½ tk rozmaring
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom vagy (4-5 ek. lecsó)
- 1 cs bulgur
- ½ tk sárfrányos szeklice
- kb. 3 dl víz
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd beletesszük a kockákra vágott a zöldpaprikát, paradicsomot, majd addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Amikor elkészült, melegen a sáfrányos bulgurral tálaljuk.
A bulgur elkészítése hasonlít a rizséhez.
A bulgurt kevés olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sózzuk, a sáfrányos szeklicével fűszerezzük, és fedő alatt készre pároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »