Rozmaringos csirkemellpörkölt sáfrányos szeklicés bulgurral recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 2 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- őrölt csemege paprika
- só
- őrölt feketebors
- ízlés szerint Delikát ételízesítő
- ½ tk rozmaring
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom vagy (4-5 ek. lecsó)
- 1 cs bulgur
- ½ tk sárfrányos szeklice
- kb. 3 dl víz
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd beletesszük a kockákra vágott a zöldpaprikát, paradicsomot, majd addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Amikor elkészült, melegen a sáfrányos bulgurral tálaljuk.
A bulgur elkészítése hasonlít a rizséhez.
A bulgurt kevés olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sózzuk, a sáfrányos szeklicével fűszerezzük, és fedő alatt készre pároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

