Rozmaringos, borsos csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- csirkecombok igény szerint
- só
- rozmaring
- bors (citrom borsot használtam, tudom ajánlani, de színes borssal is ízletes)
- olaj
- víz
- mángold szárak, melyek a spárga ízét idézik
Mángold pesto:
- egy szép nagy csokor mángold levél
- kb. 6 ek olíva olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
Polenta:
- 20 dkg kukoricadara, vagy liszt
- 5 dl víz
- 2 dkg vaj
- só
Elkészítése:
A combokat megtisztítjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk rozmaringgal ízlés szerint. Kevés olajjal és vízzel sütni kezdjük sütőben, letakarva alufóliával. Mikor már majdnem kész, az enyhén sózott mángold szárakat is hozzátesszük és készre, azaz pirosra sütjük (ha így is előbb elkészülne nyugodtan vegyük ki a szárakat).
Mángold pesto: hozzávalókat(olaj kivételével) összemixeljük. Ezután egy tálba tesszük és belekeverjük az olajat is, majd kedvünkre illetve fantáziánk szerint felhasználjuk! ;)
Továbbá kevés bazsalikom és/vagy petrezselyem levéllel, fenyőmaggal, borssal és parmezánnal is gazdagítható
Polenta: a sós vizet felforraljuk egy tk kukorica darával vagy liszttel, hogy ne legyen csomós. Ezután hozzákeverjük a többi darát vagy lisztet és sűrű kását készítünk, vigyázva arra, hogy nehogy odaégjen. Belekeverjük a vajat és kivajazott tálba vagy tepsibe tesszük, hogy megdermedjen. Szeleteljük, vagy kiszúró formával kiszaggatjuk. Ha pirítanánk, azt olaj nélküli serpenyőben tegyük (oldalanként kb 2 percig).
Mikor minden elkészült frissen tálaljuk! :)