Rozmaringos, borsos csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- csirkecombok igény szerint
- só
- rozmaring
- bors (citrom borsot használtam, tudom ajánlani, de színes borssal is ízletes)
- olaj
- víz
- mángold szárak, melyek a spárga ízét idézik
Mángold pesto:
- egy szép nagy csokor mángold levél
- kb. 6 ek olíva olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
Polenta:
- 20 dkg kukoricadara, vagy liszt
- 5 dl víz
- 2 dkg vaj
- só
Elkészítése:
A combokat megtisztítjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk rozmaringgal ízlés szerint. Kevés olajjal és vízzel sütni kezdjük sütőben, letakarva alufóliával. Mikor már majdnem kész, az enyhén sózott mángold szárakat is hozzátesszük és készre, azaz pirosra sütjük (ha így is előbb elkészülne nyugodtan vegyük ki a szárakat).
Mángold pesto: hozzávalókat(olaj kivételével) összemixeljük. Ezután egy tálba tesszük és belekeverjük az olajat is, majd kedvünkre illetve fantáziánk szerint felhasználjuk! ;)
Továbbá kevés bazsalikom és/vagy petrezselyem levéllel, fenyőmaggal, borssal és parmezánnal is gazdagítható
Polenta: a sós vizet felforraljuk egy tk kukorica darával vagy liszttel, hogy ne legyen csomós. Ezután hozzákeverjük a többi darát vagy lisztet és sűrű kását készítünk, vigyázva arra, hogy nehogy odaégjen. Belekeverjük a vajat és kivajazott tálba vagy tepsibe tesszük, hogy megdermedjen. Szeleteljük, vagy kiszúró formával kiszaggatjuk. Ha pirítanánk, azt olaj nélküli serpenyőben tegyük (oldalanként kb 2 percig).
Mikor minden elkészült frissen tálaljuk! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »