Ropogós sült csirke recept

Hozzávalók:
- 1 friss, zsenge, konyhakész csirke
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek kacsazsír
- fél citrom
- ízlés szerint só
- frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
A csirkét alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd mintha krémeznénk, alaposan bekenjük kívülről a kacsazsírral, és ismét sózzuk, borsozzuk.
A csirke hasába beletesszük a citromot és a fokhagyma gerezdeket. Összekötözzük a lábát, és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetjük.
190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30-30-30 percig sütjük.
Én mindig úgy sütöm, hogy az első 30 pernél a melle pirul, aztán jöhet az egyik oldala, a másik oldala, és végül a háta.
Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
A ropogós sült csirke kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 23 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »