Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós sült csirke recept

Ropogós sült csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 friss, zsenge, konyhakész csirke
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 ek kacsazsír
    • fél citrom
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt tarka bors

    Elkészítése:

    A csirkét alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd mintha krémeznénk, alaposan bekenjük kívülről a kacsazsírral, és ismét sózzuk, borsozzuk.

    A csirke hasába beletesszük a citromot és a fokhagyma gerezdeket. Összekötözzük a lábát, és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetjük.

    190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30-30-30 percig sütjük.

    Én mindig úgy sütöm, hogy az első 30 pernél a melle pirul, aztán jöhet az egyik oldala, a másik oldala, és végül a háta.

    Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    A ropogós sült csirke kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 187 kcal
    Fehérje: 23 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá