Ropogós sült csirke recept
Hozzávalók:
- 1 friss, zsenge, konyhakész csirke
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek kacsazsír
- fél citrom
- ízlés szerint só
- frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
A csirkét alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd mintha krémeznénk, alaposan bekenjük kívülről a kacsazsírral, és ismét sózzuk, borsozzuk.
A csirke hasába beletesszük a citromot és a fokhagyma gerezdeket. Összekötözzük a lábát, és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetjük.
190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30-30-30 percig sütjük.
Én mindig úgy sütöm, hogy az első 30 pernél a melle pirul, aztán jöhet az egyik oldala, a másik oldala, és végül a háta.
Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
A ropogós sült csirke kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 23 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

