Ropogós sült csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ropogós sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 friss, zsenge, konyhakész csirke
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek kacsazsír
  • fél citrom
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt tarka bors

Elkészítése:

A csirkét alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd mintha krémeznénk, alaposan bekenjük kívülről a kacsazsírral, és ismét sózzuk, borsozzuk.

A csirke hasába beletesszük a citromot és a fokhagyma gerezdeket. Összekötözzük a lábát, és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetjük.

190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30-30-30 percig sütjük.

Én mindig úgy sütöm, hogy az első 30 pernél a melle pirul, aztán jöhet az egyik oldala, a másik oldala, és végül a háta.

Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!