Ropogós csirkeszárnyak rizsgolyóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 ek grillfűszerkeverék
A sajtos-sonkás rizsgolyókhoz:
- 60 dkg főzött rizs
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg gépsonka,apró kockákra vágva
- só
- 1 mk fehér bors
- 1 kisebb ek aprított petrezselyemzöld
- 3 ek liszt
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat a levesben fél puhára főztem. Kivettem a levesből,egy tálba tettem és 1 ek grillfűszerrel megszórtam. 1 órát hagytam állni,közben forgattam a húst.
Egy tepsit olajjal kikentem,a csirkeszárnyakat beletettem és 200 fokon a sütőben lepirítottam.
Sütés közben megfordítottam a szárnyakat.
A rizsgolyók készítése:
A hozzávalókat összekevertem,kisebb gombócokat formáztam.
Egy tálcára raktam,majd egyenként lisztbe forgattam és forró olajban aranysárgára sütöttem.
Tipp:
Nálunk általában a húsos ételeknél mindig marad rizs,ilyenkor lefagyasztom.
Most elővettem a fagyasztóból és újra feldolgoztam.
Köretként vagy önálló ételként is fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »