Ropogós csirkeszárnyak rizsgolyóval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 ek grillfűszerkeverék
A sajtos-sonkás rizsgolyókhoz:
- 60 dkg főzött rizs
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg gépsonka,apró kockákra vágva
- só
- 1 mk fehér bors
- 1 kisebb ek aprított petrezselyemzöld
- 3 ek liszt
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat a levesben fél puhára főztem. Kivettem a levesből,egy tálba tettem és 1 ek grillfűszerrel megszórtam. 1 órát hagytam állni,közben forgattam a húst.
Egy tepsit olajjal kikentem,a csirkeszárnyakat beletettem és 200 fokon a sütőben lepirítottam.
Sütés közben megfordítottam a szárnyakat.
A rizsgolyók készítése:
A hozzávalókat összekevertem,kisebb gombócokat formáztam.
Egy tálcára raktam,majd egyenként lisztbe forgattam és forró olajban aranysárgára sütöttem.
Tipp:
Nálunk általában a húsos ételeknél mindig marad rizs,ilyenkor lefagyasztom.
Most elővettem a fagyasztóból és újra feldolgoztam.
Köretként vagy önálló ételként is fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

