Ropogós csirkeszárnyak mártogatóssal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 db csirkeszárny
- 1 ek joghurt
- 1 kk mustár
- só
- bors
- majoránna
- 1 kg krumpli
- 2 ek (olíva) olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- ketchup
- piros arany
Elkészítése:
A joghurtot keverjük el a mustárral, piros arannyal, sóval, borssal és forgassuk bele a szárnyakat, majd fél órára tegyük hűtőbe.
A krumplit meghámozzuk, négybe vágjuk, megforgatjuk 2 ek olajban és megsózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és majoránnával megszórjuk. A tetejére ráfektetjük a szárnyakat. 180-200 fokon 20 percig fólia alatt sütjük, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
A mártogatóshoz a tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, ízlés szerint ketchupot és jól elkeverjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.