Ropogós csirkeszárnyak mártogatóssal recept

Hozzávalók:
- 8 db csirkeszárny
- 1 ek joghurt
- 1 kk mustár
- só
- bors
- majoránna
- 1 kg krumpli
- 2 ek (olíva) olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- ketchup
- piros arany
Elkészítése:
A joghurtot keverjük el a mustárral, piros arannyal, sóval, borssal és forgassuk bele a szárnyakat, majd fél órára tegyük hűtőbe.
A krumplit meghámozzuk, négybe vágjuk, megforgatjuk 2 ek olajban és megsózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és majoránnával megszórjuk. A tetejére ráfektetjük a szárnyakat. 180-200 fokon 20 percig fólia alatt sütjük, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
A mártogatóshoz a tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, ízlés szerint ketchupot és jól elkeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »