Ropogós csirkeszárnyak mártogatóssal recept

Hozzávalók:
- 8 db csirkeszárny
- 1 ek joghurt
- 1 kk mustár
- só
- bors
- majoránna
- 1 kg krumpli
- 2 ek (olíva) olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- ketchup
- piros arany
Elkészítése:
A joghurtot keverjük el a mustárral, piros arannyal, sóval, borssal és forgassuk bele a szárnyakat, majd fél órára tegyük hűtőbe.
A krumplit meghámozzuk, négybe vágjuk, megforgatjuk 2 ek olajban és megsózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és majoránnával megszórjuk. A tetejére ráfektetjük a szárnyakat. 180-200 fokon 20 percig fólia alatt sütjük, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
A mártogatóshoz a tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, ízlés szerint ketchupot és jól elkeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »