Ropogós csirkeszárnyak mártogatóssal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ropogós csirkeszárnyak mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 8 db csirkeszárny
  • 1 ek joghurt
  • 1 kk mustár
  • bors
  • majoránna
  • 1 kg krumpli
  • 2 ek (olíva) olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • ketchup
  • piros arany

Elkészítése:

A joghurtot keverjük el a mustárral, piros arannyal, sóval, borssal és forgassuk bele a szárnyakat, majd fél órára tegyük hűtőbe.

A krumplit meghámozzuk, négybe vágjuk, megforgatjuk 2 ek olajban és megsózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és majoránnával megszórjuk. A tetejére ráfektetjük a szárnyakat. 180-200 fokon 20 percig fólia alatt sütjük, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

A mártogatóshoz a tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, ízlés szerint ketchupot és jól elkeverjük.