Rizses csirke keleti hangulatban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 szál póréhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 szál sárgarépa
- 1 hegyes erős paprika
- 1 paprika
- 40 dkg rizs
- 1 mk cury
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 tk ételízesítő
- 1 mk szárnyas fűszerkeverék
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk só
- 1 csipet cayenne bors
- 5 cl szójaszósz
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellet szintén csíkokra vágjuk. A rizsből egy kevés sóval és ételízesítővel párolt rizst készítünk.
A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne borssal, szárnyas fűszerrel, curry porral és egy csipet gyömbérrel. Kevés olajat öntünk rá, átforgatjuk és a hűtőbe tesszük egy órára.
A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük. A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is. Visszatesszük a csirkét és összeforgatjuk a zöldségekkel, ízesítjük és ráöntjük a szójaszószt.
A csirkés-zöldséges ragunkat tálalás előtt összekeverjük a rizzsel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »