Rizses csirke keleti hangulatban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 szál póréhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 szál sárgarépa
- 1 hegyes erős paprika
- 1 paprika
- 40 dkg rizs
- 1 mk cury
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 tk ételízesítő
- 1 mk szárnyas fűszerkeverék
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk só
- 1 csipet cayenne bors
- 5 cl szójaszósz
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellet szintén csíkokra vágjuk. A rizsből egy kevés sóval és ételízesítővel párolt rizst készítünk.
A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne borssal, szárnyas fűszerrel, curry porral és egy csipet gyömbérrel. Kevés olajat öntünk rá, átforgatjuk és a hűtőbe tesszük egy órára.
A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük. A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is. Visszatesszük a csirkét és összeforgatjuk a zöldségekkel, ízesítjük és ráöntjük a szójaszószt.
A csirkés-zöldséges ragunkat tálalás előtt összekeverjük a rizzsel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »