Részeges csirkecomb recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 egész csirkecomb
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 tk durvára darált bors
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 kk ételízesítő
- 1 kk majoránna
- szárnyas fűszerkeverék
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk,megmossuk. A vöröshagymákat megpucoljuk és négybe vágjuk. A szalonnát vékony szeletekbe vágjuk.
A csirkecombokat sózzuk, befűszerezzük. Ezt előző nap is megtehetjük, akkor még finomabb lesz a hús.
A combokat egy tepsibe tesszük mindegyikre teszünk egy-egy szelet szalonnát. A combok közé rakjuk a fokhagyma gerezdeket,négybe vágott vöröshagymát. Két dl fehérbort öntünk alá és lefóliázva egy órát sütjük.
Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni amíg szép piros színt kap./20-30 perc/ Köretnek sült burgonya készült mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.