Részeges csirke recept

Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb/fő
- 20 dk baconszalonna
- 2 dl fehér bor
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
Egy jénai tálat a baconszalonna felével beterítjük. Erre rárakjuk a combokat – sózni nem kell, mert a szalonna elég sós, esetleg egy kicsi vegetával megszórhatjuk. A combok tetejére rárakjuk a szalonna másik felét, majd a fehér borral leöntjük. A tál tetejével befedjük és kb 30-35 percig sütjük, míg a hús megpuhul. Ekkor leöntjük a levét és a tejföllel összekeverjük. Visszaöntjük a húsra és most már fedő nélkül sütjük, míg szép piros lesz. Kb.10 perc. Párolt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »