Rántott májas csirkeszárny recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 csirkeszárny
- 8 egész csirkemáj (kb. 50 dkg)
- őrölt bors
- só
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- zsír, vagy olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A szárnyakat megtisztítom, besózom, ízlés szerint borsozom, és a panírozásig hűtőbe teszem. A májat megtisztítom.
A panírozás előtt minden szárnyba elhelyezek egy darab májat úgy, hogy a máj elvékonyodó közepét a szárny “v” alakú nyílásába helyezem. A szárnyvéget rácsukom, és átemelem a szárny másik végén lévő csonton. Így egy háromszöget kaptam, aminek a közepében van a máj.
A panírozáshoz lisztet, tojást, zsemlemorzsát használok. Panírozáskor ügyelek, hogy a máj ne tudjon elállni a hústól.
Bő, forró zsírban, vagy olajban pirosra sütöm. A sütést lefedve végzem, mert a máj esetleg “durranhat”.
Bármilyen köret és saláta illik mellé.
A rántott májas csirkeszárny kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


