Rántott májas csirkeszárny recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 csirkeszárny
- 8 egész csirkemáj (kb. 50 dkg)
- őrölt bors
- só
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- zsír, vagy olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A szárnyakat megtisztítom, besózom, ízlés szerint borsozom, és a panírozásig hűtőbe teszem. A májat megtisztítom.
A panírozás előtt minden szárnyba elhelyezek egy darab májat úgy, hogy a máj elvékonyodó közepét a szárny “v” alakú nyílásába helyezem. A szárnyvéget rácsukom, és átemelem a szárny másik végén lévő csonton. Így egy háromszöget kaptam, aminek a közepében van a máj.
A panírozáshoz lisztet, tojást, zsemlemorzsát használok. Panírozáskor ügyelek, hogy a máj ne tudjon elállni a hústól.
Bő, forró zsírban, vagy olajban pirosra sütöm. A sütést lefedve végzem, mert a máj esetleg “durranhat”.
Bármilyen köret és saláta illik mellé.
A rántott májas csirkeszárny kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »