Rántott májas csirkeszárny recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 csirkeszárny
- 8 egész csirkemáj (kb. 50 dkg)
- őrölt bors
- só
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- zsír, vagy olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A szárnyakat megtisztítom, besózom, ízlés szerint borsozom, és a panírozásig hűtőbe teszem. A májat megtisztítom.
A panírozás előtt minden szárnyba elhelyezek egy darab májat úgy, hogy a máj elvékonyodó közepét a szárny “v” alakú nyílásába helyezem. A szárnyvéget rácsukom, és átemelem a szárny másik végén lévő csonton. Így egy háromszöget kaptam, aminek a közepében van a máj.
A panírozáshoz lisztet, tojást, zsemlemorzsát használok. Panírozáskor ügyelek, hogy a máj ne tudjon elállni a hústól.
Bő, forró zsírban, vagy olajban pirosra sütöm. A sütést lefedve végzem, mert a máj esetleg “durranhat”.
Bármilyen köret és saláta illik mellé.
A rántott májas csirkeszárny kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »