Rántott májas csirkeszárny recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 csirkeszárny
- 8 egész csirkemáj (kb. 50 dkg)
- őrölt bors
- só
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- zsír, vagy olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A szárnyakat megtisztítom, besózom, ízlés szerint borsozom, és a panírozásig hűtőbe teszem. A májat megtisztítom.
A panírozás előtt minden szárnyba elhelyezek egy darab májat úgy, hogy a máj elvékonyodó közepét a szárny “v” alakú nyílásába helyezem. A szárnyvéget rácsukom, és átemelem a szárny másik végén lévő csonton. Így egy háromszöget kaptam, aminek a közepében van a máj.
A panírozáshoz lisztet, tojást, zsemlemorzsát használok. Panírozáskor ügyelek, hogy a máj ne tudjon elállni a hústól.
Bő, forró zsírban, vagy olajban pirosra sütöm. A sütést lefedve végzem, mert a máj esetleg “durranhat”.
Bármilyen köret és saláta illik mellé.
A rántott májas csirkeszárny kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 204 kcal
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 11 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.