Rántott hús, sütőben sütve recept

Hozzávalók:
- bármilyen hús, amit eddig is rántott húsként kedveltünk, lehet szárnyas vagy sertés (nálunk csirkeszárny volt a kísérleti alany, amit nem mellesleg imádunk)
A panírozáshoz:
- kb. 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- tej
- olaj
- só
- liszt
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tojást felverjük, sózzuk és hozzáöntünk kb. 1/2 dl tejet és szintén 1/2 dl olajat. A szokott módon bepanírozzuk a már előzőleg megtisztított, sózott vagy szükség esetén klopfolt húst. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, melyre még előtte egy kevés olajat eloszlattunk, tényleg jelképes mennyiséget.
Sütés közben először, a párolódás folyamatában képlékenyebb, így óvatosan bánjunk vele, ha kukucskálunk, mert biztos, hogy fogunk leskelődni! ;)
Félidőben átlehet fordítani és mikor szép aranybarna, akkor már el is készült a finom rántott húsunk. A lakásban pedig garantáltan kellemes illat fog terjengeni, a sült olajszag helyett és a munkánk is kevesebb lesz vele eztán! ;)
Tipp:
Nem tudom ki, hogy van vele Én nem igen szeretem, amikor a rántott hús sütése közben minden tiszta olaj, hiszen fröcsög közben oda is, ahova nem akarjuk :D
A lakásban terjengő, erő sült szagról már nem is beszélve, ami hideg időben még nehezebben szellőztethető ki.
Na ezért, ha csak lehet Én eztán a sütőben sütöm ki a rántott finomságokat.
Nem kell állandóan fordítgatni, szedegetni.
Viszont éppen olyan finom lesz a végeredmény, mint ahogyan mindnyájan szeretjük a rántott húst!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »