Rántott csirkeszárnyak recept

Hozzávalók:
- 8 db csirkeszárny
- finomliszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
- olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A szárnyakat megtisztítom, a szárnyvégeket levágom, majd a megmaradó szárnyat egy erős mozdulattal az ízülettel ellentétes irányba hajlítva kifordítom.
Az a jó, ha a csontok átszúrják a bőrt és a végük kibújik.
Ekkor kettévágom és a középső szárny részből a vékonyabbik csontot kihúzom, úgy hogy a hossztengelye körül megforgatom.
Ezután a másik csont mentén letolom a húst egészen a porcig, úgy hogy kiforduljon és a bőrös fele kerüljön belülre és a hús a csont végénél kis golyót képezzen.
Ugyanezt elvégzem a szárny másik darabjánál is, hasonló módon kifordítom a húst, letolva egészen a csont végéig.
Ha ily módon mindegyiket elkészítettem, megsózom, esetleg borsozom, vagy tetszés szerint fűszerezem, majd a csontnál fogva a szokásos módon panírozom, azaz lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom.
Bőséges mennyiségű forró olajban aranybarnára sütöm, majd papírtörlőre szedem.
Ízlés szerinti körettel, salátával, vagy mártással tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »