Rántott csirkemell mandulás panírban recept

Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- szeletelt mandula
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemelleket hosszában, középen bevágjuk, kettéhajtjuk, majd kiklopfoljuk. Így a csirkemell méretét jelentősen megnövelhetjük. Megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
Előkészítjük három tányérban a lisztet, az enyhén felvert tojásokat és a zsemlemorzsát, amibe pörkölt, szeletelt mandulát is keverünk.
A panírozást először a lisztben, majd a tojásban, legvégén a prézli és mandula keverékében végezzük.
A panírozott húsokat mindkét oldalán a panír aranybarnára színeződéséig sütjük.
Tipp:
Köretként sült burgonyát, rizst, de mást is tálalhatunk mellé. Én hagymás tepsis krumplival tálaltam, ami kitűnő, szaftos köret lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »