Rántott csirkemell mandulás panírban recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- szeletelt mandula
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemelleket hosszában, középen bevágjuk, kettéhajtjuk, majd kiklopfoljuk. Így a csirkemell méretét jelentősen megnövelhetjük. Megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
Előkészítjük három tányérban a lisztet, az enyhén felvert tojásokat és a zsemlemorzsát, amibe pörkölt, szeletelt mandulát is keverünk.
A panírozást először a lisztben, majd a tojásban, legvégén a prézli és mandula keverékében végezzük.
A panírozott húsokat mindkét oldalán a panír aranybarnára színeződéséig sütjük.
Tipp:
Köretként sült burgonyát, rizst, de mást is tálalhatunk mellé. Én hagymás tepsis krumplival tálaltam, ami kitűnő, szaftos köret lett!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.