Rántott csirkemell mandulás panírban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szeletelt mandula
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirkemelleket hosszában, középen bevágjuk, kettéhajtjuk, majd kiklopfoljuk. Így a csirkemell méretét jelentősen megnövelhetjük. Megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk.

Előkészítjük három tányérban a lisztet, az enyhén felvert tojásokat és a zsemlemorzsát, amibe pörkölt, szeletelt mandulát is keverünk.

A panírozást először a lisztben, majd a tojásban, legvégén a prézli és mandula keverékében végezzük.

A panírozott húsokat mindkét oldalán a panír aranybarnára színeződéséig sütjük.

Tipp:

Köretként sült burgonyát, rizst, de mást is tálalhatunk mellé. Én hagymás tepsis krumplival tálaltam, ami kitűnő, szaftos köret lett!