Rántott csirkemell csípős, krémsajtos, baconos töltelékkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé
- 0,5 csomag snidling
- 8 cikk kenhető sajt
- 10 dkg bacon
- 1 ek szárított paradicsom
- 1 jalapeno paprika
- só
- őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg rozsos zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
Előkészítés
Aprítsd fel a snidlinget, jalapenot, paradicsomot és bacont.
Bacon pirítása
Pirítsd le a bacont, majd szűrd le a felesleges zsiradékot.
Hússzeletek kiklopfolása és sózása:
Klopfold ki a hússzeleteket, majd sózd meg őket.
Töltelék elkészítése:
Keverd össze az apróra vágott snidlinget, jalapenot, paradicsomot és bacont a krémsajttal. Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.
Töltés és panírozás:
Tedd a csirkemell szeletek egyik oldalára a tölteléket, majd hajtsd rá a másik felét. Panírozd be a csirkemell szeleteket a megszokott módon, lisztbe, tojásba és lisztbe forgatással.
Sütés:
Bőséges olajat forrósíts közepes hőfokon. Süsd a panírozott csirkemell szeleteket mindkét oldalukon aranybarnára.
Köret készítése:
Készíts friss salátát, amit mellé tálalhatsz.
Tipp:
Ha szereted a csípős kajákat, akkor ezt feltétlen ki kell próbálnod! Abszolút ünnepi étel, de olyan egyszerű, hogy simán elkészítheted egy dolgos hétköznapon is!