Rántott csirkemell csípős, krémsajtos, baconos töltelékkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 0,5 csomag snidling
  • 8 cikk kenhető sajt
  • 10 dkg bacon
  • 1 ek szárított paradicsom
  • 1 jalapeno paprika
  • őrölt fehér bors

A panírozáshoz:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 tojás
  • 30 dkg rozsos zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

Előkészítés

Aprítsd fel a snidlinget, jalapenot, paradicsomot és bacont.

Bacon pirítása

Pirítsd le a bacont, majd szűrd le a felesleges zsiradékot.

Hússzeletek kiklopfolása és sózása:

Klopfold ki a hússzeleteket, majd sózd meg őket.

Töltelék elkészítése:

Keverd össze az apróra vágott snidlinget, jalapenot, paradicsomot és bacont a krémsajttal. Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.

Töltés és panírozás:

Tedd a csirkemell szeletek egyik oldalára a tölteléket, majd hajtsd rá a másik felét. Panírozd be a csirkemell szeleteket a megszokott módon, lisztbe, tojásba és lisztbe forgatással.

Sütés:

Bőséges olajat forrósíts közepes hőfokon. Süsd a panírozott csirkemell szeleteket mindkét oldalukon aranybarnára.

Köret készítése:

Készíts friss salátát, amit mellé tálalhatsz.

Tipp:

Ha szereted a csípős kajákat, akkor ezt feltétlen ki kell próbálnod! Abszolút ünnepi étel, de olyan egyszerű, hogy simán elkészítheted egy dolgos hétköznapon is!