Rántott csirkemell burgonyával recept
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg burgonya
- 1 kg csirkemell
- ételízesítő
- tojás
- pici tej
- zsemlemorzsa
- liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Ételízesítővel bedörzsölöm a csirkemellszeleteket, majd lisztbe, tojásba (amibe raktam egy kis tejet és sót), végül zsemlemorzsában megforgatom. Forró olívaolajban kisütöm.
Meghámozom a burgonyát, ételízesítővel bedörzsölöm, csíkokat vágok bele, megszórom zsemlemorzsával. Jénaiban – lefedve – vajon párolom, 175 fokon. A végén a tetejét vagy a fóliát leveszem, és hagyom picit pirulni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

