Rántott csirkemell burgonyával recept

Hozzávalók:
- 1-1,5 kg burgonya
- 1 kg csirkemell
- ételízesítő
- tojás
- pici tej
- zsemlemorzsa
- liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Ételízesítővel bedörzsölöm a csirkemellszeleteket, majd lisztbe, tojásba (amibe raktam egy kis tejet és sót), végül zsemlemorzsában megforgatom. Forró olívaolajban kisütöm.
Meghámozom a burgonyát, ételízesítővel bedörzsölöm, csíkokat vágok bele, megszórom zsemlemorzsával. Jénaiban – lefedve – vajon párolom, 175 fokon. A végén a tetejét vagy a fóliát leveszem, és hagyom picit pirulni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »