Rántott csirkecomb répás rizzsel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 db alsó csirkecomb / személy
- só
- bors
- chili paprika
- oregánó
- fél kg rizs
- 2db közepes répa
- 1 kicsi fej vöröshagyma
- olaj
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A csirke combokról eltávolítom a bőrt, kicsontozom jól megmosom, lecsepegtetem, és a sóval borssal oregánóval és a chilivel fűszerezem, állni hagyom egy fél órát, majd a szokásos módon panírozom és kisütöm.
Közben a hagymát vékony csíkokra vágom és kevés zsiradékon aranybarnára sütöm. Hozzáadom a rizst felöntöm 2 szeres mennyiségű vízzel, sózom borsozom, közben a répát apró kockára vágom, és amikor már majdnem az összes víz elpárolgott hozzáadom a répát és készre főzöm.
Tipp:
Mivel a hús ki van csontozva remekül meg lehet tölteni amivel csak szeretnénk.
Én most csak a kifőtt rizzsel töltöttem meg.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.