Rántott csirkecomb répás rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db alsó csirkecomb / személy
  • bors
  • chili paprika
  • oregánó
  • fél kg rizs
  • 2db közepes répa
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • olaj
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A csirke combokról eltávolítom a bőrt, kicsontozom jól megmosom, lecsepegtetem, és a sóval borssal oregánóval és a chilivel fűszerezem, állni hagyom egy fél órát, majd a szokásos módon panírozom és kisütöm.

Közben a hagymát vékony csíkokra vágom és kevés zsiradékon aranybarnára sütöm. Hozzáadom a rizst felöntöm 2 szeres mennyiségű vízzel, sózom borsozom, közben a répát apró kockára vágom, és amikor már majdnem az összes víz elpárolgott hozzáadom a répát és készre főzöm.

Tipp:

Mivel a hús ki van csontozva remekül meg lehet tölteni amivel csak szeretnénk.
Én most csak a kifőtt rizzsel töltöttem meg.