Rakott tejfölös csirkeszárnyak recept

Hozzávalók:
- 5 fej nagyobb krumpli
- 2 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 kg csirkeszárny
- negyed tasak magyaros fűszerkeverék
- negyed tasak grill fűszerkeverék
- 2 nagydoboz tejföl
- sajt ízlés szerint
- fél szár kolbász
- olaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megmossuk majd levágjuk a végét. Összekeverjük a fűszerkeverékeket annyi olajjal, hogy abból egy közepesen folyékony masszát kapjunk
Bepácoljuk a csirkét, közben megpucoljuk a zöldségeket és vastagabb karikákra szeljük.
3 2-3 dl vízben megpároljuk a csirkeszárnyakat. Én addig beleszoktam pakolni a tepsibe a krumplit, majd rá a hagymát. Nagyjából 10 perc után a csirkeszárnyakat is beleteszem a tepsibe. A vizet amiben pároltuk pedig ráöntöm a csirkékre (Ezáltal a krumpli és a hagyma is átveszi a fűszerkeverékek ízét. )
Fóliával lefedve nagyjából 35-40 percig sütöm közepes hőfokon, majd hozzá teszem a kolbászt és újabb 10 percet sütöm fólia nélkül.. Ha már kezdd szép színe .enni kiveszem és ráteszem a tejfölt és ráreszelem a sajtot. Addig sütöm amíg szép piros nem lesz a sajt (Nekem ez úgy 10-15 perc)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »