Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott tejfölös csirkeszárnyak recept

Rakott tejfölös csirkeszárnyak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 fej nagyobb krumpli
    • 2 fej nagyobb vöröshagyma
    • 1 kg csirkeszárny
    • negyed tasak magyaros fűszerkeverék
    • negyed tasak grill fűszerkeverék
    • 2 nagydoboz tejföl
    • sajt ízlés szerint
    • fél szár kolbász
    • olaj

    Elkészítése:

    A csirkeszárnyakat megmossuk majd levágjuk a végét. Összekeverjük a fűszerkeverékeket annyi olajjal, hogy abból egy közepesen folyékony masszát kapjunk

    Bepácoljuk a csirkét, közben megpucoljuk a zöldségeket és vastagabb karikákra szeljük.

    3 2-3 dl vízben megpároljuk a csirkeszárnyakat. Én addig beleszoktam pakolni a tepsibe a krumplit, majd rá a hagymát. Nagyjából 10 perc után a csirkeszárnyakat is beleteszem a tepsibe. A vizet amiben pároltuk pedig ráöntöm a csirkékre (Ezáltal a krumpli és a hagyma is átveszi a fűszerkeverékek ízét. )

    Fóliával lefedve nagyjából 35-40 percig sütöm közepes hőfokon, majd hozzá teszem a kolbászt és újabb 10 percet sütöm fólia nélkül.. Ha már kezdd szép színe .enni kiveszem és ráteszem a tejfölt és ráreszelem a sajtot. Addig sütöm amíg szép piros nem lesz a sajt (Nekem ez úgy 10-15 perc)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá