Ragacsos csirkeszárnyak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 kg csirkeszárny
- 3 ek étolaj
- 3 ek ketchup
- 3 ek méz
- 1 ek mustár
- 1 mk currypor
- 1 mk cayenne bors, vagy kevés őrölt csili
- 1 kk só
- 1 mk őrölt bors
- 1 kk sötét szójaszósz
- 1 kk teriyaki szósz
- 1 kk balzsamecet
- 1 ek keményítő a sűrítéshez
Elkészítése:
A marinád hozzávalóit összekeverjük, majd a csirkeszárnyakat alaposan bekenjük, és zárt edényben 1 napra hűtőbe tesszük.
Másnap a szárnyakat nagyobb sütőtálba sorjázzuk, a megmaradt páclevet is rácsorgatjuk, majd lefóliázva 1 óráig sütjük. A legvégén a fóliát levesszük, és 10 percig a tetejét kicsit megpirítjuk. A szaftot egy serpenyőbe csorgatjuk, majd 1 ek keményítővel állandó kavargatás mellett besűrítjük. A ragacsos lét újra visszacsorgatjuk a csirkeszárnyakra, majd összeforgatjuk őket, hogy minden oldalon felvegye a ragacsos szaftot.
Tipp:
Krumplipüré készült mellé, mert úgy ítéltem meg, ezzel lesz a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »