Ragacsos csirkeszárnyak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 kg csirkeszárny
- 3 ek étolaj
- 3 ek ketchup
- 3 ek méz
- 1 ek mustár
- 1 mk currypor
- 1 mk cayenne bors, vagy kevés őrölt csili
- 1 kk só
- 1 mk őrölt bors
- 1 kk sötét szójaszósz
- 1 kk teriyaki szósz
- 1 kk balzsamecet
- 1 ek keményítő a sűrítéshez
Elkészítése:
A marinád hozzávalóit összekeverjük, majd a csirkeszárnyakat alaposan bekenjük, és zárt edényben 1 napra hűtőbe tesszük.
Másnap a szárnyakat nagyobb sütőtálba sorjázzuk, a megmaradt páclevet is rácsorgatjuk, majd lefóliázva 1 óráig sütjük. A legvégén a fóliát levesszük, és 10 percig a tetejét kicsit megpirítjuk. A szaftot egy serpenyőbe csorgatjuk, majd 1 ek keményítővel állandó kavargatás mellett besűrítjük. A ragacsos lét újra visszacsorgatjuk a csirkeszárnyakra, majd összeforgatjuk őket, hogy minden oldalon felvegye a ragacsos szaftot.
Tipp:
Krumplipüré készült mellé, mert úgy ítéltem meg, ezzel lesz a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »