Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ragacsos csirkeszárnyak recept

Ragacsos csirkeszárnyak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 kg csirkeszárny
    • 3 ek étolaj
    • 3 ek ketchup
    • 3 ek méz
    • 1 ek mustár
    • 1 mk currypor
    • 1 mk cayenne bors, vagy kevés őrölt csili
    • 1 kk só
    • 1 mk őrölt bors
    • 1 kk sötét szójaszósz
    • 1 kk teriyaki szósz
    • 1 kk balzsamecet
    • 1 ek keményítő a sűrítéshez

    Elkészítése:

    A marinád hozzávalóit összekeverjük, majd a csirkeszárnyakat alaposan bekenjük, és zárt edényben 1 napra hűtőbe tesszük.

    Másnap a szárnyakat nagyobb sütőtálba sorjázzuk, a megmaradt páclevet is rácsorgatjuk, majd lefóliázva 1 óráig sütjük. A legvégén a fóliát levesszük, és 10 percig a tetejét kicsit megpirítjuk. A szaftot egy serpenyőbe csorgatjuk, majd 1 ek keményítővel állandó kavargatás mellett besűrítjük. A ragacsos lét újra visszacsorgatjuk a csirkeszárnyakra, majd összeforgatjuk őket, hogy minden oldalon felvegye a ragacsos szaftot.

    Tipp:

    Krumplipüré készült mellé, mert úgy ítéltem meg, ezzel lesz a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá