Ragacsos csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2,5 kg csirkeszárny
  • 3 ek étolaj
  • 3 ek ketchup
  • 3 ek méz
  • 1 ek mustár
  • 1 mk currypor
  • 1 mk cayenne bors, vagy kevés őrölt csili
  • 1 kk só
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 kk sötét szójaszósz
  • 1 kk teriyaki szósz
  • 1 kk balzsamecet
  • 1 ek keményítő a sűrítéshez

Elkészítése:

A marinád hozzávalóit összekeverjük, majd a csirkeszárnyakat alaposan bekenjük, és zárt edényben 1 napra hűtőbe tesszük.

Másnap a szárnyakat nagyobb sütőtálba sorjázzuk, a megmaradt páclevet is rácsorgatjuk, majd lefóliázva 1 óráig sütjük. A legvégén a fóliát levesszük, és 10 percig a tetejét kicsit megpirítjuk. A szaftot egy serpenyőbe csorgatjuk, majd 1 ek keményítővel állandó kavargatás mellett besűrítjük. A ragacsos lét újra visszacsorgatjuk a csirkeszárnyakra, majd összeforgatjuk őket, hogy minden oldalon felvegye a ragacsos szaftot.

Tipp:

Krumplipüré készült mellé, mert úgy ítéltem meg, ezzel lesz a legfinomabb.