Ragacsos csirkeszárnyak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 dl szójaszósz
- 4 ek méz
- 1 dl ketchhup
- 1 tk. curry
- 1 csipet csilli pehely ( aki nem szereti, ki is hagyhatja)
- 1 dl olaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ág oregánó (vagy 1 tk. szárított)
Elkészítése:
A csirkeszárnyak végeit levagdossuk, azokra most nem lesz szükségünk.
A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, és alaposan beleforgatjuk a csirkehúst.
Letakarjuk, és legalább két órán át hagyjuk pácolódni a hűtőben. Utána sütőtálba tesszük a szárnyakat, és rákanalazzuk a páclevet.
Lefedjük alufóliával, így sütjük egy órán át, majd fólia nélkül, kétszer-háromszor meglocsolgatva aszaftjával még egy fél órát. Lehet is tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »