Ragacsos csirkeszárnyak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 dl szójaszósz
- 4 ek méz
- 1 dl ketchhup
- 1 tk. curry
- 1 csipet csilli pehely ( aki nem szereti, ki is hagyhatja)
- 1 dl olaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ág oregánó (vagy 1 tk. szárított)
Elkészítése:
A csirkeszárnyak végeit levagdossuk, azokra most nem lesz szükségünk.
A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, és alaposan beleforgatjuk a csirkehúst.
Letakarjuk, és legalább két órán át hagyjuk pácolódni a hűtőben. Utána sütőtálba tesszük a szárnyakat, és rákanalazzuk a páclevet.
Lefedjük alufóliával, így sütjük egy órán át, majd fólia nélkül, kétszer-háromszor meglocsolgatva aszaftjával még egy fél órát. Lehet is tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

