Ragacsos csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 dl szójaszósz
  • 4 ek méz
  • 1 dl ketchhup
  • 1 tk. curry
  • 1 csipet csilli pehely ( aki nem szereti, ki is hagyhatja)
  • 1 dl olaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ág oregánó (vagy 1 tk. szárított)

Elkészítése:

A csirkeszárnyak végeit levagdossuk, azokra most nem lesz szükségünk.

A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, és alaposan beleforgatjuk a csirkehúst.

Letakarjuk, és legalább két órán át hagyjuk pácolódni a hűtőben. Utána sütőtálba tesszük a szárnyakat, és rákanalazzuk a páclevet.

Lefedjük alufóliával, így sütjük egy órán át, majd fólia nélkül, kétszer-háromszor meglocsolgatva aszaftjával még egy fél órát. Lehet is tálalni.