Pulykamell falatok paradicsomos zöldborsóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamell
- 1 pohár zöldborsó
- 2 paradicsom
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 szál petrezselyem
- 1 csípős hegyes zöldpaprika
- 1 csili paprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- chiliszósz
- 1 tk liszt
- 1 dl víz
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni héjában. A pulykamellet felkockázzuk, az újhagymát és a paprikát felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük, a fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk.
Egy lábasban olajon megpirítjuk az újhagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a pulyka húskockákat, fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük, s öntünk rá vizet. Rövid ideig pároljuk, beletesszük a paprikát és a paradicsomot, belevágjuk a csili paprikát, és tovább pároljuk.
Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, rászórjuk a lisztet, s a petrezselyem felét, meglocsoljuk csiliszósszal. Összekeverjük, tálalunk.
Tipp:
Petrezselymes főtt burgonyával tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »