Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykamell falatok paradicsomos zöldborsóval recept

Pulykamell falatok paradicsomos zöldborsóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg pulykamell
    • 1 pohár zöldborsó
    • 2 paradicsom
    • 1 szál újhagyma zöldjével
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 10 szál petrezselyem
    • 1 csípős hegyes zöldpaprika
    • 1 csili paprika
    • őrölt fekete bors
    • őrölt csípős paprika
    • chiliszósz
    • 1 tk liszt
    • 1 dl víz
    • 1 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A krumplit feltesszük főni héjában. A pulykamellet felkockázzuk, az újhagymát és a paprikát felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük, a fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk.

    Egy lábasban olajon megpirítjuk az újhagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a pulyka húskockákat, fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük, s öntünk rá vizet. Rövid ideig pároljuk, beletesszük a paprikát és a paradicsomot, belevágjuk a csili paprikát, és tovább pároljuk.

    Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, rászórjuk a lisztet, s a petrezselyem felét, meglocsoljuk csiliszósszal. Összekeverjük, tálalunk.

    Tipp:

    Petrezselymes főtt burgonyával tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá