Pulykamell falatok paradicsomos zöldborsóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg pulykamell
  • 1 pohár zöldborsó
  • 2 paradicsom
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 szál petrezselyem
  • 1 csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 csili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • chiliszósz
  • 1 tk liszt
  • 1 dl víz
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

A krumplit feltesszük főni héjában. A pulykamellet felkockázzuk, az újhagymát és a paprikát felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük, a fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk.

Egy lábasban olajon megpirítjuk az újhagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a pulyka húskockákat, fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük, s öntünk rá vizet. Rövid ideig pároljuk, beletesszük a paprikát és a paradicsomot, belevágjuk a csili paprikát, és tovább pároljuk.

Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, rászórjuk a lisztet, s a petrezselyem felét, meglocsoljuk csiliszósszal. Összekeverjük, tálalunk.

Tipp:

Petrezselymes főtt burgonyával tálalhatjuk.