Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombával töltött pulykamell recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykamell
    • 4 db zöldhagyma apróra vágva
    • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
    • 20 dkg gomba felszeletelve
    • 1 hámozott, apróra vágott paradicsom
    • bazsalikom
    • bors
    • olaj

    Elkészítés:

    A pulykamellet mossuk meg, és vágjunk belőle szép szeleteket. A hússzelteket klopfoljuk vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk.
    A zöldségeket, vagyis a zöldhagymát, a gombát, a paradicsomot és a fokhagymát vágjuk szép apróra, ezt is sózzuk, borsozzuk, illetve adjuk hozzá a bazsalikomot. A zöldség tölteléket szépen terítsük el a hússzeleteken. Csavarjuk fel a hússzerelteket, és egy hústű, vagy fapálcika segítségével rögzítsük.
    Egy serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, és süssük elő a gombával töltött pulykamellet. A felcsavart husi minden oldalát pirítsuk meg egy kicsit. Ez után a húst tegyük egy tepsibe, fedjük le, vagy használjunk alufóliát, és mehet be a sütőbe 20 percig.
    A gombával töltött pulykamellet szépen srégen szeleteljük, és friss salátával tálaljuk. Ha bort választanának hozzá, akkor mindenképpen egy könnyű fehérbort, mondjuk egy minőségi olaszrizlinget ajánlanék.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá