Gombával töltött pulykamell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 4 db zöldhagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 20 dkg gomba felszeletelve
  • 1 hámozott, apróra vágott paradicsom
  • bazsalikom
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A pulykamellet mossuk meg, és vágjunk belőle szép szeleteket. A hússzelteket klopfoljuk vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk.
A zöldségeket, vagyis a zöldhagymát, a gombát, a paradicsomot és a fokhagymát vágjuk szép apróra, ezt is sózzuk, borsozzuk, illetve adjuk hozzá a bazsalikomot. A zöldség tölteléket szépen terítsük el a hússzeleteken. Csavarjuk fel a hússzerelteket, és egy hústű, vagy fapálcika segítségével rögzítsük.
Egy serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, és süssük elő a gombával töltött pulykamellet. A felcsavart husi minden oldalát pirítsuk meg egy kicsit. Ez után a húst tegyük egy tepsibe, fedjük le, vagy használjunk alufóliát, és mehet be a sütőbe 20 percig.
A gombával töltött pulykamellet szépen srégen szeleteljük, és friss salátával tálaljuk. Ha bort választanának hozzá, akkor mindenképpen egy könnyű fehérbort, mondjuk egy minőségi olaszrizlinget ajánlanék.