Gombás töltött pulyka recept

Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell
- 2 dl rizs
- 300 g gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 zsemle
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, szeleteljük, a hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a gombát, pici só, pici fehér bors, 1 mokkás kanál citromlével, 10-15 percig lassú tűzön pirítjuk. A húst szeleteljük, kissé kiverjük és enyhén sózzuk. Zsemlét áztatunk tojással kevés pirított gombával, só, fehér borssal ízesítjük. A húsokat megtöltjük és a kikent tepsibe tesszük, a sütés feléhez közeledve megszórjuk sajttal és készre sütjük. Ha szeretjük, meglehet egy kis sült csirke fűszersóval bolondítani. A rizst sós vízben főzzük meg 2dl rizs 8dl víz. Ha megfőtt, leöblítjük és utána lehet ízlés szerint ízesíteni.
Sztori: Nagyon szeretjük a gombát és egészséges is! Ez az az étel, amit soha nem lehet megunni és mindig lehet variálni kinek-kinek ízlése szerint!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »