Gombás pulykamell recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 pulykamell
- tej
- 5 dkg vaj
- 20 dkg gomba
- 8 szelet sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A mellről a húst lefejtjük, nyolc szeletre vágjuk, és rostjaira merőlegesen bevagdosva, kiverve, egy éjjelre a hűtőszekrényben sós tejbe áztatjuk. Másnap leitatjuk, megborsozzuk, és roston vagy egy kevés vajban szép pirosra sütjük a szeleteket, majd tűzálló tálra fektetjük. A maradék vajban megpároljuk a sóval, borssal ízesített, cikkekre vágott gombát, majd a kisült hús tetejére szórjuk. Az egészet hajszálvékony sajtszeletekkel beborítva, a sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt a tetejére rá nem olvad.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.