Gombás pulykamell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 pulykamell
  • tej
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg gomba
  • 8 szelet sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:
A mellről a húst lefejtjük, nyolc szeletre vágjuk, és rostjaira merőlegesen bevagdosva, kiverve, egy éjjelre a hűtőszekrényben sós tejbe áztatjuk. Másnap leitatjuk, megborsozzuk, és roston vagy egy kevés vajban szép pirosra sütjük a szeleteket, majd tűzálló tálra fektetjük. A maradék vajban megpároljuk a sóval, borssal ízesített, cikkekre vágott gombát, majd a kisült hús tetejére szórjuk. Az egészet hajszálvékony sajtszeletekkel beborítva, a sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt a tetejére rá nem olvad.