Gesztenyés pulyka recept

Hozzávalók:
- 1 bébipulyka
- 20 dkg sertéshús
- 1/2 kg gesztenye vagy 25 dkg sós gesztenyemassza
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 zsemle
- kevés tej
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A sertéshúst megdaráljuk, és összegyúrjuk a tojással, a tejben megáztatott, kifacsart, megdarált zsemlével, a megfőtt, áttört gesztenyével, 5 deka apróra vágott szalonnával, sóval meg borssal. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a megtisztított pulyka belsejét, a nyílást összetűzzük.A szárnyas mellét-combját alaposan megtűzdeljük szalonnával, és ha a szalonna nem túl sós, egy kissé meg is sózhatjuk a húst. A továbbiakban úgy járunk el vele, mint a sült bébipulykával. Almapüré illik hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »