Gesztenyés aszalt szilvás pulykamell recept

Hozzávalók:
- 2 szelet pulykamell
- 1 cs gesztenyepüré
- fél dl főzőtejszín (főző)
- pár szem aszaltszilva
- só, bors , olaj
- bacon
- aszalt gyümölcsök
- méz
- őrölt fahéj
- kb 1 dl víz
- 1 kk étkezési keményítő
Elkészítése:
A pulykamellet kiklopfoljuk, megsózzuk borsozzuk. A gesztenyét összenyomkodjuk és belekeverjük a főzőtejszínt és az aszalt gyümölcsöket. Rákenjük a húsra és feltekerjük. Baconnal körbetekerjük, majd tepsibe helyezzük. Kevés vizet és olajat öntünk alá.
Alufóliával lefedve megpároljuk.
Közben elkészítjük a mézes aszalt gyümölcsöket. 2 csomag vegyes és 1 csomag aszalt szilvát kisebb lábosban feltesszük párolódni. 2 evőkanál mézzel , őrölt fahéjjal és a vízzel . Ha megpuhult belekeverjük a keményítőt pár percet sűrítjük. Közben ha megpárolódott a mell levesszük az alufóliát és pirosra sütjük a bacont. Szeletelve a mézes gyümölcsökkel és párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »