Pulyka alsó comb szalonnával, fokhagymával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db kisebb pulyka alsó comb
- 6-8 db duci fokhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- 25 dkg füstölt szalonna
- só
Elkészítése:
Egy agyagedényt hideg vízbe áztatunk legalább 45 percig, közben a combokat megtisztítjuk és a csont mellet hosszan, mélyen bevágjuk mindkét oldalát, majd megsózzuk.
A hagymákat megtisztítjuk, a szalonna harmadát felkockázzuk és a bevágásokba tesszük a fokhagymával együtt.
A megtűzdelt húsokat beletesszük az agyagedénybe, mellészórjuk a kimaradt fokhagyma gerezdeket, majd rákarikázzuk a vöröshagymát. A maradék szalonnából vékony szeleteket vágunk és rátesszük a combokra. 1 dl vizet öntünk alá, majd lefedjük és betesszük a sütőbe.
200 fokon kb 50 percig sütjük, majd fedő nélkül robogósra pirítjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

