Pulyka alsó comb szalonnával, fokhagymával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db kisebb pulyka alsó comb
- 6-8 db duci fokhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- 25 dkg füstölt szalonna
- só
Elkészítése:
Egy agyagedényt hideg vízbe áztatunk legalább 45 percig, közben a combokat megtisztítjuk és a csont mellet hosszan, mélyen bevágjuk mindkét oldalát, majd megsózzuk.
A hagymákat megtisztítjuk, a szalonna harmadát felkockázzuk és a bevágásokba tesszük a fokhagymával együtt.
A megtűzdelt húsokat beletesszük az agyagedénybe, mellészórjuk a kimaradt fokhagyma gerezdeket, majd rákarikázzuk a vöröshagymát. A maradék szalonnából vékony szeleteket vágunk és rátesszük a combokra. 1 dl vizet öntünk alá, majd lefedjük és betesszük a sütőbe.
200 fokon kb 50 percig sütjük, majd fedő nélkül robogósra pirítjuk a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »