Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pörkölt csirkemáj friss majorannával recept

Pörkölt csirkemáj friss majorannával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • 1 vöröshagyma
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 tv paprika
    • bors
    • 1 ek vágott majoranna
    • 2 ek kacsazsír
    • 1 tk liszt

    Elkészítése:

    A vöröshagymát felkockázzuk, és a kacsazsíron lepirítjuk. A májat jól megmossuk, lecsorgatjuk, és a felesleges ereket kivágjuk. A pirított hagymához fűszerpaprikát adunk, a májat rádobjuk, és lepirítjuk.

    A paprikát, paradicsomot felkockázzuk, és azt is hozzáadjuk. Erős hőfokon pirítjuk, kevés vizet adjunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és ha sűrűn szeretjük, akkor 1 tk liszttel szórjuk meg, hogy besűrűsödjön.

    Frissen vágott majorannával megszórjuk, és azon forrón tálaljuk. Köretnek sült (hullámos) burgonyát, vagy párolt rizst adjunk mellé.

    A pörkölt csirkemáj friss majorannával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 126 kcal
    Fehérje: 16 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá