Pikáns csirkeszárnyak vitaminsalátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
A páchoz:
- 0, 5 dl olíva olaj
- 1 ek Worcester szósz
- 2 ek mustár
- 1 ek kechup
- chili por ízlés szerint /el is hagyható /
- só
A salátához:
- 1 csomag saláta tetszés szerint
- 3 ek oliva olaj
- 2 ek balzsamecet
- feta sajt
- paradicsom a díszítéshez /el is hagyható/
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és 3-ba vágjuk. Én a hegyes végét nem használom fel.
A pác hozzávalóit habverővel összekeverjük és a húsokat jól beleforgatjuk. Zárható edénybe tesszük és a maradék pácot is ráöntjük. Hűtőbe tesszük 1 éjszakára, közben többször megforgatjuk a húsokat.
Mielőtt tepsibe rakjuk, besózzuk. Előmelegített sütőben, lefedve közepes hőn sütjük kb. 35 percig. majd levesszük a fedőt és megpirítjuk.
A saláta keveréket egy tálba öntjük, majd meglocsoljuk olíva olajjal és balzsamecettel. Feta sajttal és paradicsom karikákkal díszítjük.
Tipp:
Nagyom finom, könnyű étel, fogyókúrázóknak is ajánlom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »