Pikáns csirkeszárnyak vitaminsalátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
A páchoz:
- 0, 5 dl olíva olaj
- 1 ek Worcester szósz
- 2 ek mustár
- 1 ek kechup
- chili por ízlés szerint /el is hagyható /
- só
A salátához:
- 1 csomag saláta tetszés szerint
- 3 ek oliva olaj
- 2 ek balzsamecet
- feta sajt
- paradicsom a díszítéshez /el is hagyható/
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és 3-ba vágjuk. Én a hegyes végét nem használom fel.
A pác hozzávalóit habverővel összekeverjük és a húsokat jól beleforgatjuk. Zárható edénybe tesszük és a maradék pácot is ráöntjük. Hűtőbe tesszük 1 éjszakára, közben többször megforgatjuk a húsokat.
Mielőtt tepsibe rakjuk, besózzuk. Előmelegített sütőben, lefedve közepes hőn sütjük kb. 35 percig. majd levesszük a fedőt és megpirítjuk.
A saláta keveréket egy tálba öntjük, majd meglocsoljuk olíva olajjal és balzsamecettel. Feta sajttal és paradicsom karikákkal díszítjük.
Tipp:
Nagyom finom, könnyű étel, fogyókúrázóknak is ajánlom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


