Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns csirkeszárnyak vitaminsalátával recept

Pikáns csirkeszárnyak vitaminsalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkeszárny

    A páchoz:

    • 0, 5 dl olíva olaj
    • 1 ek Worcester szósz
    • 2 ek mustár
    • 1 ek kechup
    • chili por ízlés szerint /el is hagyható /

    A salátához:

    • 1 csomag saláta tetszés szerint
    • 3 ek oliva olaj
    • 2 ek balzsamecet
    • feta sajt
    • paradicsom a díszítéshez /el is hagyható/

    Elkészítése:

    A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és 3-ba vágjuk. Én a hegyes végét nem használom fel.

    A pác hozzávalóit habverővel összekeverjük és a húsokat jól beleforgatjuk. Zárható edénybe tesszük és a maradék pácot is ráöntjük. Hűtőbe tesszük 1 éjszakára, közben többször megforgatjuk a húsokat.

    Mielőtt tepsibe rakjuk, besózzuk. Előmelegített sütőben, lefedve közepes hőn sütjük kb. 35 percig. majd levesszük a fedőt és megpirítjuk.

    A saláta keveréket egy tálba öntjük, majd meglocsoljuk olíva olajjal és balzsamecettel. Feta sajttal és paradicsom karikákkal díszítjük.

    Tipp:

    Nagyom finom, könnyű étel, fogyókúrázóknak is ajánlom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá