Pikáns csirkeszárnyak vitaminsalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny

A páchoz:

  • 0, 5 dl olíva olaj
  • 1 ek Worcester szósz
  • 2 ek mustár
  • 1 ek kechup
  • chili por ízlés szerint /el is hagyható /

A salátához:

  • 1 csomag saláta tetszés szerint
  • 3 ek oliva olaj
  • 2 ek balzsamecet
  • feta sajt
  • paradicsom a díszítéshez /el is hagyható/

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és 3-ba vágjuk. Én a hegyes végét nem használom fel.

A pác hozzávalóit habverővel összekeverjük és a húsokat jól beleforgatjuk. Zárható edénybe tesszük és a maradék pácot is ráöntjük. Hűtőbe tesszük 1 éjszakára, közben többször megforgatjuk a húsokat.

Mielőtt tepsibe rakjuk, besózzuk. Előmelegített sütőben, lefedve közepes hőn sütjük kb. 35 percig. majd levesszük a fedőt és megpirítjuk.

A saláta keveréket egy tálba öntjük, majd meglocsoljuk olíva olajjal és balzsamecettel. Feta sajttal és paradicsom karikákkal díszítjük.

Tipp:

Nagyom finom, könnyű étel, fogyókúrázóknak is ajánlom.