Pikáns csirkecombok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db csirkecomb félbe vágva
- 2 szál sárgarépa
- 5-10 dkg sajt reszelve
- vágott petrezselyemzöld
Mártáshoz:
- ketchup
- őrölt bors
- 1 ek méz
- bő fél dl vörösbor (ízlés szerint lehet több is)
- kevés olaj
- őrölt bors
- őrölt kömény
- zúzott fokhagyma vagy fokhagymapor
Elkészítése:
Egy tálkában összekeverjük a mártás hozzávalóit. Sózni nem szoktam, mert a ketchup elég sós ahhoz, hogy ízt adjon a húsnak.
Előkészítjük a sütőtálat (én jénait használtam aminek teteje is van), majd a combokat alaposan belemártogatjuk a mártásba, majd egymás mellé sorakoztatjuk a sütőtálban. A sárgarépákat megtisztítjuk, darabokra vágjuk és a hús mellé szórjuk.
Lefedjük a tálat és előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb egy órát sütjük kis lángon. Megnézzük és ha a hús megpuhult, akkor a fedő már nem kell, jöhet a tetejére a reszelt sajt. Ezzel már csak pár percet sütjük nagyobb lángon, hogy a sajt megolvadjon a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »